torsdag 30 mars 2017

Varulvar och råttor

Det är den 11 mars och USCarna har samlats i vardagsrummet hos Amanda och Nessie. Dagens tema är Remus Lupin eftersom hans födelsedag var den 10 Mars och under namnrundan får alla dela med sig av sina favorittillfällen med honom. Ett populärt val var när den gyllene trion sitter på tåget på väg mot Hogwarts och hamnar i kupén med en sovande Lupin. Ett annat var den klassiska scenen i den spökande stugan, när den ytterst dramatiska handlingen utvecklar sig och vi får se interaktioner mellan Remus, Sirius och Peter Pettigrew samt Professor Snape. Ett tredje tillfälle, desto mer tårfyllt, är när Remus berättar att hans son Teddy fötts.

Som vanligt ligger mycket fokus under medlemsmötet kring planering och information. Alla är mycket redo på att få vara med under Hogwartsexpressen och det börjar bli dags att involvera fler av medlemmarna för att börja sätta ut roller och planera aktiviteter för deltagarna.
Vårfesten börjar sakta men säkert närma sig och efter en omröstning bland medlemmarna kommer årets tema bli Slyterin! Det är dags att börja rota fram sina finaste gröna festkläder och sin sanna slytherinanda. Vi är redo.
När frågan om festvärd och dekorationsansvariga frågas är lilla Elvi snabb att svara. Återigen ställs vi inför problemet att vi faktiskt inte förstår vad det lilla knyttet säger, och en måste nog vara lite äldre för att få ta ansvar för fester.

Dagens fika består av trygga oreos och mumsiga hembakta bullar. Pricken över i:t är det älskade vaniljteet som hälls från vackra tekannor till massvis med muggar.

Ett ämne som tas upp är såklart lykantropi, alltså varulvism. Att Remus Lupin är varulv är ingen hemlighet men något få tänkt på är huruvida hans son Teddy har ärvt några varggener eller inte. Frågan om det är något som går i arv eller inte.
I epilogen i sjätte boken får en veta att Teddy är romantiskt involverad med Victoire, Bill och Fleurs dotter. Bill blev under sista striden biten av varulven Grårygg, men i mänsklig form så Bill är inte varulv utan har bara lite varglika tendenser. Både Teddy och Victoire har alltså varulvspåbrå från sina fäder. En intressant tanke.

Som vanligt glider vi ifrån ämnet litegrann och Slingersvans motiv och känslor börjas diskuteras. Vi pratar om rädsla, makt, självbevarelsedrift och sann vänskap. Vi pratar om förluster och sorger i krigstider och vi försöker alla inombords hålla modet uppe. Vi har tur som inte fått uppleva alla de hemskheter Harry och hans  äldre generation fick uppleva.

Nästa möte kommer vara i april, och vi ser fram emot att få ses igen. Nu återstår det bara att diska alla koppar.


Skribent: Le Liisliis like woho

Inga kommentarer: