Om USC

Uppsala Slug Club bildades på Harrys födelsedag den 31 juli 2005 efter vilda diskussioner om den nyss utkomna Harry Potter and the Half-Blood Prince. Idén var att samla Uppsalas Harry Potter-fans för att ha diskussionsmöten, högläsning, temafester och andra Harry Potter-inspirerade träffar.
Idag, 12 år senare, är Uppsala Slug Club lika aktiv som någonsin, även om det tyvärr inte alltid syns här på bloggen. Kallelser till föreningens träffar skickas ut till medlemmarna via mejl, så tveka inte att gå med i föreningen om du tycker att våra aktiviteter låter roliga!


Medlemsaktiviteter

Uppsala Slug Clubs huvudsakliga verksamhet är diskussionsmöten som hålls en gång i månaden. Då träffas vi och diskuterar ett tidigare bestämt tema – det kan vara allt från specifik karaktär eller bok till hur olika saker egentligen går till i magisamhället. På diskussionmötena brukar vi även fika.
Varje höst hålls föreningens Halloweenfest, som är en utklädnadsfest med Harry Potter-tema, och på våren brukar vi ha Vårfest med olika teman varje gång. På festerna äter vi mat tillsammans, fikar, leker lekar och oftast blir det teaterframträdande av föreningens teatergrupp The Slug Theatre.
Exempel på andra saker som föreningen brukar göra är att fira Snapes födelsedag med en minifest med trolldrycksblandning (”Snapemys”), ha minnesstund för Slaget vid Hogwarts och baka Harry Potter-inspirerade pepparkakor till jul. Vi anordnar även filmkvällar och fanfictiontävlingar med ojämna mellanrum.


Öppna aktiviteter


Utöver våra medlemsaktiviteter anordnar Uppsala Slug Club även aktiviteter som är öppna för allmänheten. Våra återkommande evenemang är Resa med Hogwartsexpressen (månadsskiftet augusti/septemper) och firandet av Harry Potters, JK Rowlings och Uppsala Slug Clubs födelsedag i Stadsträdgården (31/7). Mer info om dessa aktiviteter kommer att läggas upp på bloggen när det börjar dra ihop sig, och det brukar även skapas Facebookevenemang för dem.

Inga kommentarer: