tisdag 14 mars 2017

Årsresumé 2016

Nu är vi en bit in på det nya året - det är redan mars, konstigt nog - och det här var ett inlägg som var tänkt att komma ut någon gång i januari. Men så kom livet emellan, som det oftast gör, men jag kände ändå att jag ville få det skrivet, för det var mycket som hände förra året som är värt att berätta om. Så här kommer en sammanfattning av allt vi i USC gjorde 2016!

Året började som vanligt med Snape-mys 9/1, i ära till trolldrycksprofessorn som vi nog alla har lite blandade känslor för. På Snape-myset klädde vi oss temaenligt och blandade olika trolldrycker.
Men bara några dagar senare nåddes vi hade det tråkiga beskedet att Alan Rickman - skådespelare som spelade professor Snape - gått bort. Vi kommer alla minnas hans insats i HP-serien och även andra filmer. Vila i frid.

Den 5 mars körde vi på med ett äkta HP-maraton för de som var intresserade. Det tog oss ungefär 20 timmar att se igenom alla åtta filmer, vi började kl. 08.30 på lördag morgon, och var klara kl. 04.30 på söndag morgon.

Terminen rullade vidare och snart var det dags för den traditionsenliga vårfesten, i år med tema Gryffindor. Så alla klädde på sig sina mest gryffindoriga kläder, och drog fram sina mest gryffindoriga egenskaper. Festen bjöd på massa mat, lekar för att bestämma vilket lag som var modigast, djärvast och ridderligast, en teater som berättade den sanna historien om marodörerna - av marodörerna, med marodörerna och för marodörerna - HP-maffia, allmänt mys och trevligt umgänge.

Gruppfoto på Gryffindor-festen

Sedan kom sommaren, och vilken HP-sommar det blev! Framför allt såg vi fram emot boksläppet av manuset till Harry Potter and the Cursed Child, som släpptes 01.01 den 31 juli. Inför det hade vi planerat ett riktigt boksläpp tillsammans med Uppsala English Bookshop som blev riktigt lyckat. Även där bjöds det på teater, den här gången om vad vi trodde att det nya manuset skulle handla om, tipspromenad och högläsning av epilogen i The Deathly Hallows.

Kön inför boksläppet

Redan dagen efter - eller samma dag om man vill det - så var det dags att fira Harrys, J.Ks och vår egen födelsedag i stadsparken. Firandet bjöd som vanligt på riktigt tårtkalas, quidditch och wizard-rock-framträdande, men den här gången var det även flera personer som satt med näsorna djupt nere i den nya boken.

Sommaren avslutades på bästa sätt med Hogwartsexpressen för fjärde året i rad - ett evenemang som bara fortsätter att växa. Nyheter för i år var Lupins hinderbana och marknaden, där de som ville kunde komma och sälja sina egentillverkade HP-saker. Vi slutade på ungefär 500 besökare, men vårt facebook-evenemang hade ungefär 6 000 intresserade, vilket både kändes kul och helt galet samtidigt. Trots krångel med biljettsidan och lite regn, så blev det ett riktigt bra evenemang!

Ron leder sökandet efter Harry som mystiskt försvunnit

Professor Trelawney har lektion för de som vill veta mer om spådomskonstens mysterium

Neville, Ginny, Harry och Ron är på plats för att vinka av tåget

Nu var hösten här, och med den kom den precis som vårfesten lika traditionsenliga halloweenfesten. Alla var fint utklädda till olika karaktärer och olika föremål (varför inte gå som The Daily Prophet liksom?), och de som ville gick även in för att spela sina roller. Det åts massor av mat, lektes lekar med Pius Thicknesse, sjöngs, sågs på improvisationsteater och spelades HP-maffia - ingen fest utan maffia!

Gruppfoto på halloweenfesten

Året avslutades med ett litet julmys där det bakades pepparkakor och gjordes julkort.

Vilket HP-år det blev, och vad kul vi hade! Vi hoppas att 2017 bjuder på lika många och fler härliga stunder med bästa Uppsala Slug Club!

~ Amanda Leek, ordförande

1 kommentar:

Liisliis sa...

Jisses vilket år vi haft!