söndag 23 april 2017

Medlemsmöte för Fred och George

Lördagen den 1 april samlades som vanligt ett glatt gäng USC:are för att ha medlemsmöte. Dagen till ära var temat Fred och George Weasley eftersom det just samma dag var deras födelsedag.

Mötet behandlade de vanliga punkterna och bland annat planerades det lite inför vårfesten. Anknytande till temat fick var och en berätta om sina favoritstunder med tvillingarna Wealsey och med tanke på hur många lustigheter de hittar på fanns många bra att välja bland: händelserna kring deras sorti från Hogwarts och alla de andra bus mot Umbridge, överlämnandet av Marodörkartan, hur de tågade framför Harry i andra boken när de ryktades att han var Slytherins arvtagare och skämtsamt ropande: "Undan, ur vägen för Slytherins arvtagare, här kommer den ondaste av alla svartkonstnärer."
Efter mötet serverades självklart fika i form av citronmuffins och olika kakor men även dagen till ära hemgjord Fever Fudge och Berti Botts Every Flavour Beans!Till fikat diskuterades några av värdparet Jenny och Jesper förberedda diskussionsfrågor:

* Vem i boken skulle du vilja vara tvilling med?

* Det nämns i böckerna att Fred och George klarade 3 OLWs (eller svenskans GET), dock sägs det inte helt klart vilka, men att man kan lista ut det med hjälp av andra saker som nämns i böckerna. Vilka OLWs tror ni att de klarade?
Vi spekulerade i vilka ämnen de troligen bör vara bra på med tanke hur framgångsrika de är med sin butik och sina skämtartiklar. Förvandlingskonst, trollformellära och trolldryckskonst tippade vi på.

* Vad tillför Fred och George till bokserien, mer än att bara vara lustigkurrar?
Här var vi alla ense om tt de tillförde hopp och glädje även i mörka tider, att man behöver få skratta även när världen runt om är dyster. Ett passande citat från Ginny: "Det fina med att växa upp med Fred och George är man man liksom börjar tro att allting är möjligt om man bara är tillräckligt djärv."

Inga kommentarer: