söndag 19 mars 2017

Kärlek binder oss alla samman

Den 11 februari samlades USC hos Fredrik för att samtala om det viktiga ämnet kärlek. Alla hjärtans dag närmade sig och förutom att presentera sig med namn, pronomen och elevhem fick alla berätta om sitt OTP, one true pairing, alltså vilket par av karaktärer en ansåg hör ihop bäst. De önskade paren var allt från de som finns i boken, så som James och Lily, till par som finns mer i fantasin, som Harry och Draco.

Mötet öppnas och vi går igenom de vanliga mötespunkterna. Mycket planering måste göras inför årets omgång av den evigt populära Hogwartsexpressen som inträffar i slutet av Augusti i år. Vi ser även fram emot årets vårfest som i år kommer ha antingen Slytherin eller Hufflepuff som tema, då Ravenclaw och Gryffindor redan haft sina fester tidigare år.
Kort sagt finns det mycket att se fram emot i år.

Efter mötet tar vi glatt för oss av det uppdukade fikabordet. Idag hade vi ett väldigt fint utbud av fika, bestående av bland annat kladdkaka, sojaglass, kvarblivna pepparkakor från i julas och alltid lika älskade oreos, de är ju trots allt veganska.

I sann alla hjärtans dag anda försökte vi sprida så mycket kärlek mellan varandra med våran gemensamma uppskattning för den fiktiva värld vi så aktivt diskuterar, och betonar samtidigt att alla hjärtans dag inte nödvändigtvis måste handla om romantisk kärlek.

Någonstans mitt i mötet håller jag en monolog om varför Harry och Cedric hör ihop, eller i alla fall hur kär Cedric är i Harry. Jag vill gärna tro att jag lyckades övertyga i alla fall en del med mina väl valda argument.

Någon annan som hade mycket att säga till om under mötet var lilla Elvi, men det är inte många som förstår vad hen försöker få fram. Ingen av oss pratar bebisspråket.

Ett mer populärt ship (förkortning av relationship och används som slang för att förklara att du stödjer en viss pairing. Exempel: Jag shippar Ron och Hermione, jag tycker de passar bra tillsammans) är ”Wolfstar” som då alltså består av Remus Lupin och Sirius Black och många emotionella meningsutbyten växlas mellan medlemmarna på mötet.

Apropå ships gjorde vi en lek där alla skriver två karaktärer på lappar och sedan skickar en karaktär till dem som sitter bredvid. Du lämnar alltså ifrån dig två karaktärer för att få två nya och de två nya du får är nu din pairing. Det kan leda till många roliga kombinationer, exempelvis Madam Pomfrey och Professor Snape, men även ytterst ovanliga så som Goyle och jättebläckfisken.

Vi som var på mötet :)Fikabordet, med bland annat chokladgrodor och sojaglass
Med glädje skiljs vi åt och ser fram emot nästa månads möte.


Le skribent: Liisen Lundholm


Inga kommentarer: