torsdag 15 september 2016

Födelsedagsfirande av Harry Potter, J.K och oss!

31a juli var dagen då massor av Harry Potter-fans samlades i Stadsparken i Uppsala för att fira en hejdundrandes födelsedagsfest. Inte bara Harry Potter har ju sin födelsedag då, utan även J.K Rowling och också Uppsala Slug Club själv!

Själva firandet hölls såklart vid det Piskande Pilträdet och där samlades folk i alla åldrar (eventet låg ute på Facebook så peppen inför var stor inte bara hos föreningen utan också hos allmänheten, verkligen alla åldrar var representerade)! På picknickfiltar runtomkring trädet syntes representanter från alla elevhem och en och annan lärare. Mycket prat och skoj och lära känna nya människor, bara tack vare denna fantastiska bokserie.

Stor uppslutning till knytis-fikat som bjöd på allt möjligt gott!


Innan knytis-fikat sjöng vi för födelsedagsbarnen: Ja mån han leva, Ja må hon leva, Ja må vi leva! Och ett sjufaldigt *magiskt* leva! Under eftermiddagen spelades det också några omgångar Quidditch med mycket tappra insatser av såväl spelare som målstolpar och domare. Det bjöds också på wrock-sånger av USCs Evelina. Och för förbipasserande i det fantastiska vädret kan det inte ha rådigt några tvivel om vad för något/vem vi firade när man kunde höra deltagarna i Förbannelsekubb ropa "Avada kedavra!" och "Imperio!"

Mys under pilträdet när Evelina uppträder


Allteftersom eftermiddagen gick syntes också en hel del gäspningar eftersom många av oss varit uppe under natten för att ta del av midnattssläppet av nyaste Harry Potter boken: The Cursed Child. Själva firandet hölls såklart spoiler-fritt eftersom boken inte varit tillgänglig i ens 24 timmar än, men några ivriga fortsatte nattens läsande i parken under pilträdet och nyfikenheten/peppen/förväntan hos oss andra blev bara större när vi kunde höra utrop av förfäran (?) eller kanske glädje (?) från de läsande.

På kvällen sedan ordnade föreningen lajv vid Domkyrkan. Fenixorden duellerade mot Dödsätarna! Många av de som varit med på firandet i Stadsparken dök upp även här, så vi var måååånga deltagare. Med trollstavarna redo så sprang vi runt domkyrkan i våra trollkarlsklädnader och försökte avväpna och tillfångata motståndarlaget. Dödsätarna kanske använde sig av en och annan oförlåtlig förbannelse, men kampen var ändå jämn. Kanske råkade vi avslöja oss för en och annan mugglare, men kul hade vi!

Text; Anna Jansson. Foton: Amanda Leek

Inga kommentarer: