lördag 17 juni 2017

RIP piskande pilträdet, grattis Draco!

Den 10:e juni var en sorgens dag för oss USC:are som samlats i Stadsträdgården för föreningens junimöte. Som vanligt när vi ses i Stadsträdgården hade vi stämt träff vid det piskande pilträdet, men när vi kom fram såg vi att det inte fanns mycket kvar av vårt kära träd. Vi blev alla mycket känslosamma när vi mindes alla underbara stunder vi delat tillsamans under skugan av det piskande pilträdet.När vi tillsammans sörjt trädets bortgång mindes vi äntligen att junimötet inte var ämnat att vara en sorglig tillsällning - vi skulle ju fira Draco Malfoy, som fyllt år fem dagar tidigare. Vi torkade tårarna från våra kinder och övergick till att dela våra favoritögonblick med Draco. Ett tillfälle som nämndes var bland annat den gång vi fick se Draco gråta under sitt sjätte år på Hogwarts och vi på riktigt fick se hans sårbarhet för första gången. Medlemmar som inte tycker lika mycket om Draco påminde oss även om gången Hermione slog honom i ansiktet under hans tredje år.

Jenny och Jesper hade dagen till ära förberett diskussionsfrågor om Draco: Hur mycket av en dödsätare är han, egentligen? Varför umgås han med Crabbe och Goyle? Och förutom att gifta sig med Astoria Greengrass, vad gjorde Draco efter Voldemorts fall? Som vanligt kom även det oundvikliga diskussionsämnet Drarry upp - kan vi se en romantisk och/eller sexuell relation mellan Draco och Harry eller inte? Är Harrys besatthet av Draco de facto mer än bara hat?

Efter att ha lättat upp stämningen med dessa diskussioner om Draco Malfoy var de flesta av oss på så pass mycket bättre humör att vi vågade oss på att även ta en glad bild vid kvarlevorna av vårt gamla favoritträd.
På nästa föreningsmöte i början av juli ses vi återigen i Stadsträdgåren, denna gång för att spela Quidditch tillsammans som övning inför matcherna på firandet av Harrys, JK Rowlings och USCs födelsedag den 31/7. Gå med i föreningen för att få en ordentlig kallelse! :)

Magiska hälsningar,
~ Ikka

Inga kommentarer: