måndag 17 augusti 2015

Resa med Hogwartsexpressen 2015!

"Ett mörkrött lok stod och väntade vid en perrong packad med folk. På en skylt upptill stod det Hogwartsexpressen. Harry tittade bakom sig och såg ett portvalv i smidesjärn där biljettspärren hade varit, med orden Perrong nio och tre kvart högst upp. Han hade klarat det."
- Harry Potter och de vises sten, s. 121

Välkomna till ett Harry Potter-evenemang för alla åldrar!

I år händer det för tredje året i rad! Uppsala Slug Club ordnar tillsammans med Uppsalas eget ångtåg Lennakatten en kul eftermiddag som passar alla som gillar Harry Potters magiska värld. 

Klockan 11.00 lördagen den 29:e augusti går tåget från Uppsalas tågstation, närmare bestämt från perrongen längst bort vid det som förut kallats för spår 10 - men som egentligen är perrong 9 3/4! Spännande saker kommer att hända ombord på tåget så se till att hålla hårt i biljetten och ha trollstaven till hands!

Ca 11.30 går vi av i Marielund där vi byggt upp den magiska byn Hogsmead blandat med inslag från Diagongränden. Det är fritt att gå runt till olika "affärer", borde med saker att titta på och aktiviteter att prova på. Spela den magiska sporten Quidditch, prova på trolldrycker, gå tipspromenad, prova ut en trollstav, testa duellera i Duelleringsklubben och mycket mer. Räkna med att bli både utmanad och underhållen!

Fikamöjligheter finns i caféet som dagen till ära blir till Hogsmeads "Tre Kvastar". Men ett tips är att ta med sig egen picknick och slå sig ner på gräsmattan någonstans, då det antagligen kommer bli ordentliga köer.

Turen hem med ångtåg går kl. 15.30 men man kan självklart åka tillbaka till Uppsala tidigare också, det går ett tåg redan 13.30. Det går även att ta sig till Marielund med bil ifall man inte vill åka tåg. 

Evenemanget passar alla och har ingen åldersgräns eller krav på att ha läst alla böcker om Harry Potter. Ta gärna med vänner och familj för att uppleva en magisk eftermiddag!

Ingen anmälan krävs, men kom i tid för att köpa biljett och tänk på att du kan komma att behöva kontanter. Man kan även förköpa sin biljett via SJ, vilket rekommenderas då det verkar komma väldigt många i år. För priser och mer info se länkarna nedan: 

Länk till Lennakattens sida: http://lennakatten.se/biljettpriser
Länk till vårt facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/870312393047936/

Kom gärna uppklädd i mantel, hatt eller annat som känns magiskt och "pottrigt"! Och ta med dig katter, ugglor och andra magiska djur!

Vi ses på tåget!

"Knäppt sätt att åka till en magisk skola, med tåg... Fick alla flygande mattor punktering eller?"
- Vernon Dursley

Inga kommentarer: