fredag 11 juni 2010

31:a juli

Harry Potter fyller 30 år och vi firar stort i Uppsala!

31:a juli smäller det! Harry blir 30, JK Rowling blir 45 och vår Harry Potter-förening i Uppsala blir hela 5 år gammal. Vi firar alltså 80 underbara år och alla som vill är välkomna att vara med i firandet! Mer info om vad som händer i Uppsala under denna stora dag kan läsas nedan.

Bor du i Uppsala eller i närheten? Då är du välkommen till stadsparken för att fira Harry, äta tårta och delta i våra aktiviteter! Ta gärna med familj och vänner!

Är du dessutom med i Uppsala Slug Club? Då är du en självklar gäst både på eftermiddagens firande i stadsparken och på festen som ska pågå hela kvällen och natten!

Bor du inte i Uppsala? Då får du skynda dig att beställa tågbiljetter hit och maila uppsala.slugclub@gmail.com och säga att du är på väg och när du kommer! Alla långväga gäster är bjudna på både eftermiddagsfirande och fest och man får sovplats mellan 31:a juli och 1:a augusti. Vill du sova över fler nätter är det bara att höra av dig så finns det säkert någon du kan bo hos!


Vad händer då 31:a juli?

Firande i stadsparken:

14.00: Tårtätning, mingel och tipspromenad
Det är knytfika vilket betyder att man gärna får ta med en tårta eller fikabröd att bjuda på! Ta med något eget att dricka! Kom gärna klädd i mantel!

15.00: Quidditch
Enligt tradition i Uppsala med samma regler som förra året, vilka kommer att förklaras noga. De som vill spelar och de andra hejar på.

16.00: Prisutdelning och lekar
Vi leker några Harry Potter-inspirerade lekar innan vi avslutar firandet och städar undan fikat.Festande i hyrd lokal (alla som anmäler sig får senare en adress till lokalen)

18.00: Festen börjar!
Välkomsttal, information och uppvärmning! Vi värmer upp oss, sjunger upp oss och leker upp oss! Det är förstås alltid frivilligt att delta i alla aktiviteter. Var gärna fint men bekvämt klädd!

19.00: Middag
En matgrupp har gjort i ordning en god buffé där det självklart finns mat för olika smaker och matvanor (det ska tex finnas en hel del vegetarisk mat, men har man någon speciell allergi kan det vara bra att säga det när man anmäler sig). Allsång kommer att ledas vid bordet och man får gärna hålla tal.

ca 20.00: Underhållning
Leeze Array från Are You Sirius? kommer hela vägen från Östersund för att spela Wrock för oss! Det kommer också att framföras teater av olika slag och kanske frivilliga i publiken till och med får möjlighet att delta i teatrandet... Vill man ha en programpunkt i underhållningen får man hemskt gärna höra av sig och säga vad man vill göra! Sång, teater, lekar osv, allt är välkommet!

ca 21.00: Lagtävling och vilda lekar!
Uppdrag i lag i en form av tävling - ett återkommande inslag på USC:s fester! Vi fortsätter sedan med lekar av olika slag. Kom gärna med egna idéer på lekar antingen då på plats eller genom att maila och säga att du vill leda en lek eller bara önska en favoritlek som du gillar.

ca 22.00: Kvällsfika och lugna lekar
Vi äter resterna från eftermiddagsfirandet och tar det lugnt. Kanske vi hittar på några spännande nattliga lekar eller har högläsning.

Ca 23.00: Undanstädande och förberedelse för natten
Vi städar undan det värsta, flyttar undan bord, lägger ut sovsäckar osv.

00.00: Läggdags
De som vill får sova och om några vill vara uppe får de sitta och viska i köket eller gå ut på nattlig promenad. Alla på festen får sova över om de vill. Ta med något att sova på och i om ni inte tror att ni kan sova direkt på golvet i de kläder ni har på er...

1:a augusti: Morgon
Väckning kl 9.00 och det bjuds på en mycket enkel frukost med bröd och något pålägg. Vi städar tillsammans och lämnar lokalen innan kl 12.00.

OBS!!! För att få vara med på festen på kvällen ska du:
*antingen vara medlem i USC eller vara särskilt inbjuden. Vill du bli inbjuden kan du höra av dig på mailen och be om det. Är du HP-fan från en annan stad än Uppsala är det självklart att du får komma men fråga helst först.
*Ha anmält sig innan den 15 juli! (uppsala.slugclub@gmail.com) Gäller även aktiva USC-are!
* Betala avgiften på 50 kr i dörren. Detta är viktigt och gäller alla. Har du inte en femtiolapp eller motsvarande med dig när du kommer till festen får du åka tillbaka in till stan och ta ut pengar.

Så... skicka nu genast ett mail så vet vi att just du kommer!


Välkommen!

/Hanna Rosén - festvärd och ordförande i USC

Inga kommentarer: