lördag 5 september 2009

USC – Höstkalendarium

5/9 Lördag, Möte med tema SORTERING
Vi hade möte i engelska parken, planerade, pratade och välkomnade några nya medlemmar. Sen lyckades vi genom diskussion och röstning sortera in över 30 HP-karaktärer i de elevhem vi trodde att de hade gått/skulle gå i när/om de gick på Hogwarts.

6/9 Söndag, Teatergruppsmöte
De som vill vara med och underhålla genom teater på Halloweenfesten den 31/10 ses för att planera och öva. Vi kommer även att prata mer om musikalen och kanske öva någon scen. Kl 11.00 hos hemma hos ordföranden och sekreteraren.

12/9 Lördag, KULTURNATTEN
För att uppmärksamma att Uppsala inte bara har muggliga invånare kommer något mycket spännande att hända denna kväll. All information om detta är förstås superhemlig men håll ögonen öppna!

27/9 Musikalmöte
För dem som är med i musikalen. 14.00 hos ordföranden och sekreteraren.

3/10 Lördag, 14.00, Teaterövning inför Halloween
Ni som är med i teatergruppen har fått mail om detta.
Vi är redan ganska många så det räcker med de som redan är anmälda!

3/10 Lördag, 20.00, Rollspel: Dödsätarna mot Fenixordern
Det är en sen kväll och det börjar mörkna runt Hogwarts. Då dyker det plötsligt upp några mörka figurer med mantlar och trollstavar i händerna.Det är dödsätarna som letar efter offer. De har fått i uppdrag att fånga Harry Potter levande och om möjligt få hela Fenixordern att gå över till deras sida med hjälp av Imperius-förbannelsen. Samtidigt planerar Fenixordern att fånga in alla dödsätare med trollformeln Incarcerous. Kvällen blirfull av hisnande dueller, flygande förbannelser, mörka intriger och lömska planer!
För info om tid, plats och annat: Se mailen!

4/10 Söndag, Möte med tema MAGISKT GODIS
14.00 ses vi på trappan till Carolina Rediviva, sedan går vi till Engelska parken och hittar antagligen ett studierum i humanistcentrum. Magiskt godis kommer finnas till försäljning, så ta gärna med lite småpengar. Överskottet går förstås till föreningens kassa. Man får förstås också gärna baka eller köpa något gott själv att ta med och bjuda på. McGonagall fyller år och för att
fira henne diskuterar vi även animagusar!

25/10 Söndag, Möte med tema PATRONUS
Tid och plats som ovan om inte annan information ges. (14.00, Carolina Rediviva)
Vi diskuterar formeln Expecto Patronum, vad en patronus egentligen är och vad den säger om en person. Vilken patronus skulle passa för olika karaktärer i Harry Potter-böckerna och hur skulle våra egna patronus-djur se ut?

31/10 Lördag, HALLOWEENFEST
Årets höjdpunkt! Den stora festen då alla förvandlas till karaktärer ur böckerna. Den som är bäst utklädd och dessutom spelar sin roll bra under hela festen röstas fram som vinnare! En hedersutnämnelse som vi i USC kommer ihåg i många år efteråt. Mat, underhållning, musik och lekar ska förstås förgylla kvällen! Tid och plats kommer att meddelas via mail.

22/11 Söndag, Möte med tema SPÖKEN
Tid och plats som ovan om inte annan information ges. (14.00, Carolina Rediviva)
Vad är ett spöke egentligen och vilka blir spöken? Hur beter sig spökena och vad är det som skiljer dem från de levande? Det finns mycket att diskutera om dessa icke-levande varelser.



Kalendariumet mailas ut till medlemmar och läggs även ut på bloggen. Maila uppsala.slugclub@gmail.com om ni har några frågor eller om ni vill lägga till någon Harry Potter-händelse på listan. Akuta frågor och jag-har-gått-vilse-i-förbjudna-skogen-ärenden sms:as eller rings till Ordföranden!

Inga kommentarer: