söndag 30 augusti 2009

Vår första resa med Hogwartsexpressen

Idag åkte vi Hogwartsexpressen för första gången. Ett par dagar för tidigt, men det gäller ju att vara i god tid. Det var en spännande upplevelse. Ångloket rykte och tuffade och visslade och hade sig. Det var inte helt rött som vi hade trott, utan svart med röda detaljer. Och det gick från Uppsalas egna perrong 9 och trekvart, även kallat "Uppsala Östra".

Stämningen var hög när vi gick ombord och satte oss i en fin gammal vagn med träbänkar. Där var Cedric och Susan från Hufflepuff. Harry, Hermione och Ron satt tillsammans med Luna och ensam i en kupé (utan väggar...) satt Draco Malfoy. Plötsligt steg en stor svart hund på tåget. För att inte avslöja honom ifall det var en viss Mr Black (och för att inte få astma) flyttade vi oss till en annan vagn. Tåget tuffade iväg ut på den vackra landsbygden utanför Uppsala. Vi åkte över en bro som inte var helt olik den vi sett på film. Sedan kom godisvagnen och alla fick köpa chokladgrodor med kort, Bertie Botts Bönor i alla smaker, lakritstrollstavar och chokladhjärtan som sades göra den som åt dem hopplöst kär inom en vecka.

Väl framme i Hogsmeade, ombytta och klara med mantlar på axlarna och trollstavar i händerna undrade vi var båtarna var som skulle ta oss till Hogwarts. Någon tyckte den såg en Testral men sedan virrade vi runt i förbjudna skogen och hamnade mitt i en strid mellan trolldomsministeriet och dödsätarna! Vi hjälpte till så gott vi kunde men det var inte så lätt då vi ofta snubblade över orden när vi kastade de oförlåtliga förbannelserna. Crucio blev till "Atjoo", Imperio blev till "Umbridge" och Avada Kedavra blev till "Avocado Kedaver"... När Fudge till slut skulle döda Dumbledore råkade han träffa Umbridge istället som drog med sig rektorn i fallet. Dödsätarna försökte få revansch, men Percy stod emot alla förbannelser och till slut fick vi ge upp, plocka ihop alla kubbpinnarna och skynda till Hogwartsexpressen som nu tog oss tillbaka till Uppsala.

Vilken kul dag vi hade! Denna fantastiska resa måste vi bara göra om nästa år!

Inga kommentarer: