söndag 30 november 2008

Pottercast

För cirka en månad sedan blev jag uppmanad av Karolina att skriva lite kort om Pottercast här. Nu när jag har skrivkramp på läxfronten tycker jag att det är mycket roligare att berätta för er om Pottercast istället.
En podcast är ett inspelat "radioprogram" och just Pottercast släpper ett reguljärt program i veckan. Pottercast startades för ca 3 år sedan av the Leaky Cauldron's webmistress Melissa Anelli. Sedan fick hon sällskap av John Noe och Sue Upton. Ännu lite senare, i våras ungefär, anslöt sig även Frank Franco. Kvartetten är bosatt i USA. Varje sommar turnerar de genom USA och spelar in podcaster live med publik i t.e.x. bokaffärer och bibliotek.
En podcast brukar vara ca 1 timme långt. De pratar om och disskuterar nyheter, böckerna, filmerna... Ja, i stort sett allting som rör sig i Harry Potter-världen.
Nyligen började de också med vlogs. Det är video-loggar, vilka man kan se på youtube. Alla fyra är ansvariga för varsin dag i veckan (mån-fre) och på onsdagar kan det hända nästan vad som helst. På "sin dag" ska de lägga upp en kort bit film av sig själva när de gör något. Varje vecka har de också en fråga som alla ska svara på. Denna vecka var det: Om du skulle kunna uppfinna en trolldryck eller trollformel, vad skulle det vara då? Vloggarna är enligt mig otroligt intressanta, då vi bl.a. har fått se reaktioner i New York när presidentvalet avslutades och bitar från en Halloweenfest i HP-stil.Om engelskan är ett problem, så föreslår jag den enda svenska HP-podcasten: Expelliarmuscast. Tyvärr kommer inte denna ut särskilt ofta.

Pottercast's hemsida: http://pottercast.com/
Pottercast-vloggar: http://www.youtube.com/pottercast
Expelliarmuscast: http://expelliarmuscast.blogspot.com/

Inga kommentarer: