fredag 21 november 2008

Om Uppsala Slug Club

Harry Potterfansens oas i Uppsala

Uppsala Slug Club bildades 31 juli 2005 (på Harrys födelsedag!) efter vilda diskussioner om den nyss utkomna Harry Potter and the Half-Blood Prince. Idén var att träffa människor med ett gemensamt intresse (gissa vilket!) och grundarna hade en mängd aktiviteter på förslag, t ex diskussionsträffar, högläsning och temafester.

Till en början möttes vi regelbundet hemma i någon medlems vardagsrum men vi har nu för länge sedan blivit för många för att få plats i en soffa. Vi hyr/lånar därför olika lokaler och är alltid tacksamma över tips på var vi kan hålla hus. Idag är vi över 140 medlemmar i olika åldrar.

Vi ser till att träffas så många som möjligt minst en gång i månaden. På dessa möten brukar vi vara mellan 10 och 20 personer. Förutom vanliga medlemsmöten, som innehåller fika och diskussioner, har vi också planeringsmöten, filmkvällar, rollspel, fester för att umgås i föreningen och även aktiviteter öppna för allmänheten.

Det mesta som händer rapporteras det om i bloggen - i bästa fall både före och efter. I bloggen finns också berättelser om händelser i Harry Potter-världen, artiklar och annat läsvärt. Här på sidan har vi också ett forum sedan gammalt, det är inte så aktivt eftersom det ofta slutar med att vi fortsätter diskussionerna IRL men finns ändå kvar av sentimentala skäl.


Vad gör ni förutom att fika och prata om Harry?

Vi har en teatergrupp, The Slug Theatre, som sätter upp olika teatraliska mästerverk. Senast var det Voldemort - a Christmas Carol och de brukar även underhålla på festerna vi har. Gruppen brukar främst repetera under veckorna innan föreningen har fest. Alla som vill får vara med och kontaktperson bestäms inför varje fest.

Det finns också en tidning, The Sluggy Prophet. Den kommer ut med ojämna mellanrum och innehåller lite allt möjligt - det är medlemmarna som skapar innehållet. De senaste åren har arbetet med tidningen legat på is, men om någon är intresserad att återuppta det är det bara att skicka ett mejl till föreningsmejlen!

Föreningen har även ett quidditchlag - Slughorn's Favourites, som tränade regelbundet hösten 2012. Om intresse och engagemang finns planerar laget att börja träna igen, inför Quidditch-SM 2014. Mejla föreningsmejlen för mer info.

1 kommentar:

dracodormi sa...

Bra! Nu kan även de som halkar in till bloggen via någon sökmotor läsa om föreningen. Nästan så att länkarna till vänster blir överflödiga. Nästan.