tisdag 26 januari 2016

Recension av den illustrerade utgåvan av "De vises sten"

Ingen har väl missat att det i oktober kom ut en ny illustrerad utgåva av "Harry Potter och de vises sten"? Inte vi i USC heller! (det är bara det här blogginlägget som är sent, oops). Här kommer några av våra tankar till den illustrerade utgåvan som vi diskuterade fram på ett möte i höstas.

Först och främst tycker vi att boken är väldigt fin, och de bilder som är med är fantastiska. Några av våra favoriter var bilden på enhörningen i skogen - den var helt magisk, bilden på Hagrid - den fångade hans karaktär perfekt och bilden på Norbert. Det var även kul med alla detaljer som finns med i bilderna. För varje gång vi såg på en av bilderna upptäckte vi något nytt - ett dolt dödsrelikerna-märke, eller något roligt klotter.

Vi hade önskat att det fanns fler illustrationer på händelser och föremål som inte porträtteras i filmerna. Och mer illustrationer överhuvudtaget. Ibland kändes vissa val av illustrationer udda. Vi funderade på varför de hade tagit med vissa saker, men utelämnat andra viktiga nyckelhändelser - till exempel en stor bild på Stora salen under sorteringen, eller bara fler bilder från när de sitter i klassrum eller rör sig i slottet.

Något som vi tyckte var en ganska stor brist var att Hermione inte dyker upp på bild förrän på sidan 150, en bit in i kapitel 11. Hon är ändå en av huvudkaraktärerna, och Ron dyker upp på bild redan på tåget. Det känns konstigt att hon inte fått vara med tidigare, med tanke på hur viktig hon är.

Men på det stora hela är vi väldigt nöjda med den illustrerade utgåva (trots att bilderna inte rörde på sig!) och ser fram emot Hemligheternas kammare!

Vi som var med på mötet och utvärderade boken

Inga kommentarer: