tisdag 22 december 2015

Uppsala Slug Clubs Halloweenfest 2015

USCs elfte Halloweenfest gick av stapeln den 24 oktober. Den var som traditionen bör en maskeradfest där alla gäster klätt ut sig till karaktärer från böckerna om Harry Potter. Gästerna fick följa spindlarna in i festlokalen där det dekorerats med bland annat spindelnät, spöken och svävande ljus á la Stora Salen på Hogwarts.

Nicolas Flamel var på plats under kvällen och han berättade att han beslutat sig för att skänka bort De Vises Sten till någon värdig. För att ta reda på vem som var värdig så fick de intresserade utföra olika uppdrag som att ta sig förbi Fluffy och Djävulens snara, spela trollkarls tre-i-rad och lösa en gåta. De fick sedan avslutningsvis skriva en motivering till varför just de skulle få överta De Vises Sten.

Under kvällen så åt vi gott (både mat och fika), sjöng sånger, prata och umgicks. The Slug Theatre gav föreställningen "Tre Svansar - puben för halvmagiska djur" som handlade om att Krumben (Crookshanks) öppnat en pub under Tre Kvastar för halvmagiska djur, d.v.s. djur såsom brevugglor, katter och paddor som har vissa "magiska" krafter utan att klassas som magiska djur. Hedwig tittade förbi och klagade över sin människa och de började diskutera kampen mot ondskan och Lord Voldemort och kom fram till att det finns olika motsvarigheter i djurvärlden till Mörkrets Herre, såsom Ugglemort (även kallad Mörkrets Domherre). Pjäsen avslutades med ett stort avslöjande och en sång.

Varje Halloweenfest så delas det ut pris för bästa utklädnad. Sedan ett par år tillbaka delas två pris ut, ett för bästa kostym och ett för bästa inlevelse. I år gick titlarna och äran i kategorin bästa kostym till Anna som Patronusen och i kategorin bästa inlevelse togs segern hem av Simon som Nicolas Flamel.

Det var en lugn, gemytlig och magisk Halloweenfest som bjöd på många skratt.

Texten skriven av: Louise

Bilder från festen
Fotograf: Johanna Lindhe HagdahlInga kommentarer: