tisdag 19 augusti 2014

Resa med Hogwartsexpressen 2014!

"Ett mörkrött lok stod och väntade vid en perrong packad med folk. På en skylt upptill stod det Hogwartsexpressen. Harry tittade bakom sig och såg ett portvalv i smidesjärn där biljettspärren hade varit, med orden Perrong nio och tre kvart högst upp. Han hade klarat det."
/Harry Potter och de vises sten, s. 121

 Välkomna till ett Harry Potter-evenemang för alla åldrar! I år händer det för andra året i rad! Uppsalas Harry Potter-förening Uppsala Slug Club ordnar tillsammans med Uppsalas eget ångtåg Lennakatten en kul eftermiddag som passar alla som gillar Harry Potters magiska värld.

Klockan 11:00 lördagen den 30:e augusti går tåget från Uppsala tågstation, närmare bestämt från perrongen längst bort vid det som förut kallats för spår 10 (men som egentligen är perrong 9 och trekvart!). Spännade saker kommer att hända ombord på tåget så se till att hålla hårt i biljetten och ha trollstaven till hands!

Efter 30 minuter går vi av i Marielund där vi byggt upp den magiska byn Hogsmeade blandat med inslag från Diagongränden. Det är fritt att gå runt till olika "affärer", bord med saker att titta på och aktiviteter att prova på. Spela den magiska sporten Quidditch, prova trolldrycker, gå tipspromenad, prova ut en trollstav m.m. Räkna med att bli både utmanad och underhållen!

 Fikamöjligheter finns i caféet som dagen till ära blir till Hogsmeades "Tre Kvastar". Turen hem med ångtåg går kl 15:30 men man kan självklart åka tillbaka till Uppsala tidigare eller senare om man vill.

Evenemanget passar alla och har inga åldersgränser eller krav på att ha läst alla böcker om Harry Potter. Ta gärna med vänner och familj för att uppleva en magisk eftermiddag! Och tipsa så många som möjligt så vi kan fylla tåget med ”elever”!

 Ingen anmälan krävs, men kom i tid för att köpa biljett och tänk på att du kan komma att behöva kontanter. För priser, se Lennakattens hemsida.

 Kom gärna uppklädd i mantel, hatt eller annat som känns magiskt och "pottrigt"! Och ta med dig katter, ugglor och andra magiska djur!

Vi ses på tåget!

”Knäppt sätt att åka till en magisk skola, med tåg... Fick alla flygande mattor punktering eller?” /Vernon Dursley

Bra länkar för mer info:
 Facebook evanemanget
Lennakattens hemsida, priser.
Från UNT förra året.
 Ritas fotografs bilder från förra året.

Inga kommentarer: