söndag 17 april 2011

Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw, Slytherin

Vid Merlins skägg! En uppdatering?!
Jo ni ser helt rätt kära vänner, detta är en uppdatering om Elevhemsfesten som Slug Club hade i fredags! (Den femtonde april!)
Festen började ungefär halv sju på loftet av Vindhemskyrkan! En väldigt smidig lokal, och som jag förstod skulle många gärna vilja ha fester där igen!
Det första som hände var att alla stod i respektive elevhem och alla körde sin hejaramsa som hade bestämts på respektive elevhemsmöte!

"”Snape, Snape, Severus Snape (körs av Gin)
Slytherin! (i stället för Dumbledore!, körs av Amanda) Grönt. Grönt. Grönt är skönt. (i stället för Ron Weasley, körs av Sofia, just denna del var inte med på festen tyvärr!) Vi är bäst! (isf Harry Potter, körs av Maria) Bäst vs. Snape (Istället för Harry, Snape, etc) SLYTHERIN! (isf Dumbledore!, körs av alla)”"

"Inga gåtor är för svåra, när tanken är låst: Alohomora! Vi kan tänka och förstå, vi är kloka Ravenclaw Vi ska svara på ditt test, svaret är att vi är bäst Tror ni annat får ni gå, för här kommer Ravenclaw Vi har ett stiligt örnemblem, och vi har ett diadem Vi ska nå en ny nivå, se här kommer Ravenclaw"

"Oskyldig och söt som en pygmépuff? Nej tack, inte vi, för grävlingen är tuff!­ ­
Ärlighet och flit belönas tusenfalt. Gult, svart, kom igen, tillsammans kan vi allt!­ ­
Huff, huff hufflepuff!­ ­
Huff huff hufflepuff!­ ­"

"Vinsten är vår, ingen oss slår, Gryff-in-dor!"

Efter detta gick vi in i Stora Salen och alla satt i sitt elevhem. Varje bord var väldigt vackert dekorerat med saker som pekar ut varje elevhems kvalitéer eller saker som man brukar förknippa med varje elevhem!



Jag borde verkligen nämna att våran festvärd Ingrid hade det finaste "välkomstalet" jag någonsin hört. Hon ställde sig nämligen upp och sjöng för oss och när hon var klar så applåderade varje elevhem så mycket dem kunde. Jag tror alla fick en liten inblick hur det måste vara att lyssna på sorteringshatten i början av varje skolår för eleverna på Hogwarts!
När alla sen hade fått äta så mycket av den goda maten alla hade tagit med sig som dem själva behagade tog jag själv orda!
Det var nämligen dags för ett sing-a-long som jag och Ingrid hade planerat in!
Ni ser, wizard rock bandet Ministry Of Magic släppte ju ett nytt album i November/December och på detta albums (Magic Is Might) så finns det en väldigt charmig låt som heter House Song!
Det var denna låt vi hade sing-a-long på och till min egna stora glädje verkade det vara en väldigt populär sak att göra!
Det var jättekul i alla fall och vi sjöng en massa andra klassiska ramsor som brukar sjungas på Uppsala Slug Clubs fester. Så som 'Harry Potter, lilla Harry Potter' och sen upprepades även andra hejaramsor från varje elevhem.
Men sen, sen var det dags för oss som varit med och jobbat på en teater till festen att fixa i ordning oss och peppa lite innan det!
Teatern handlade om Hogwarts historia och dess grundare. Men vi har gjort den lite som vi själva vill! (Som det brukar vara med USC teatrar!) Teatern gick under namnet 'Hogwarts historia - den glömde grundaren"!
Vi i teatergruppen hade kul att skriva den och spela upp den och det verkade som om den var omtyckt av publiken också!

Från vänster till höger:
Josse som Salazar Slytherin, Ingrid som Helga Hufflepuff, Jonte som Godric Gryffindor, Maria som Diana(Tjocka Damen), Jag(Matilda) som Torkel Tolkien, Sara som Rowena Ravenclaw, Louise som berättare!


En stund efter teatern så var det dags för fyrkamp! Varje elevhem hade, under respektive elevhemsmöte, kommit på en gren som dem andra tre elevhemmen skulle tävla i!
Ravenclaw var först ut med...gåtor! Dem hade ett helt häfte med gåtor som alla satt och försökte klura ut och som man fick betyg för när svarat rätt! Det var gåtor så som: "Vad är det som har varmt huvud, kalla fötter och ser röda prickar framför sig?"
Just den tog det ett bra tag för oss andra elevhem att klura fram, men sen är det ju Ravenclawarnas specialitet med att svara på kluriga svar!
Efter Ravenclaw var det Hufflepuffs tur och dem hade en liten tävling som handlade om att man skulle vara lojal mot sina elevhemskamrater. En elev från Slytherin, Gryffindor och Ravenclaw fick gå ut från rummet medans Hufflepuffarna gick runt i rummet och gömde Hufflepuff-relaterade saker i rummet. När våra utvalda elever kom in i rummet igen hade dem ögonbindel för ögonen och det var våran uppgift att guida våran elevhemskamrat till dessa saker, få dem att plocka upp det och sen komma och ge oss den. Elevhemmet som fick ihop mest Hufflepuff-saker vann!
När vi klarat av Hufflepuffs utmaning var det dags för Slytherins utmaning! Dem hade varit riktigt luriga och gjort om vanliga mugglar-låtars titlar till något nästan likadant Harry Potter-igt!
Till exempel: "Det Harry är och det Draco önskar han var!"
Svaret på detta var Eric Saades Popular, riktigt fyndigt där Slytherinnare!
Vi satt länge och klurade på deras låttitlar och sjöng på låtarna det egentligen var!
Och sen när vi klarat oss igenom Slytherins häfte med låttitlar var det dags för Gryffindors uppgift.
Vi körde det enkelt med fysiskt. Två från varje elevhem skulle ställa sig mot en vägg i rummet och sen skulle Louise i Gryffindor ställa sig vid väggen mitt i mot dem iförd vitt skägg och knallrosa mantel och ropa "Kom alla mina Hogwartselever!"
Men dem svarar: "Men vi törs inte!"
Nej, det kan väll vara förståeligt då Gryffindor har planterat elevhemmets varulv Josse på mitten av planen!
Och leken gick ut på att den som var sist kvar utan att vara varulv vann!

Tiden bara rann iväg under kvällens gång och det var mycket skratt, dans, sång och glada leenden och den lilla bunt som satt kvar allra sist på kvällen lämnade lokalen runt halv tre på natten men majoriteten gick runt midnatt!

Så för er som inte var där i fredags! Se till och inte missa nästa elevhemsfest eller nästa Uppsala Slug Club möte som kommer att vara den 2;a Maj!
Håll utkik efter en uggla som kommer med mer information om det mötet så länge!

Mischief Managed!

Inga kommentarer: