fredag 17 juli 2009

The Sneaky Cauldron

Tiderna är osäkra och ministeriet har börjat kontrollera mer och mer. Enda vägen till Diagongränden är nu genom den läckande kitteln. Då plöstligt en morgon är passagen stängd. Stängningsbesvärjelsen är avancerad och kan bara brytas av den som har utfört den. Men vem kan ha gjort det och varför? Fudge anländer till värdshuset med orden: "Ingen går härifrån förrän vi hittat den skyldige!" Ett antal trollkarlar och häxor är fast i byggnaden. Misstankar ochskräck sprids då underliga saker börjar hända!

13 juli genomfördes något så spännande som ett Levande Rollspel med HarryPotter-tema i Storvreta. De tolv deltagarna fick roller med olika uppgifter och hemligheter och sen körde vi igång.

Madam Rosmerta serverade Honungsöl och var underligt otrevlig mot Molly, Ron och Ginny Weasly. Snape och Draco smög omkring för sig själva och blängde på folk medan Mundungus och Hagrid höll på med mystiska, antagligen olagliga affärer. Fudge såg till att Percy höll alla skumma människor på minst en meters avstånd då han gick runt och funderade på vem det var som planerade att attackera honom och avsätta honom som minister. Då och då hördes skrik då folk upptäckte förstenade personer på olika ställen i värdshuset. Vem hade attackerat dem? Vissa hemligheter avslöjades medan andra doldes väl. Som när Mundungus blev förhörd med Veritaserum och berättade om de saker han bara hittat på ett hemligt gömställe. Han hade ingen aning om att detta var Luna Lovegoods gåvor till den Krokiga Näskraxaren. Luna hittade också en liten drakunge som Hagrid var snabb att rycka åt sig och påstå att hon hade sett alldeles fel. Kärleksbrevet till Draco förstod ingen sig på. Var det Ginny som hade skrivit det? Eller kanske Ron? När Draco till slut blev sedd när han attackerade oskyldiga med Petrificus Totalus grep hans beskyddare in. Snape bytte ut Veritaserum mot vatten och Rosmerta fick många att förstå vem hon egentligen var då hon skrek "Obliviate" tog tag i Dracos arm och sprang därifrån. Narcissa Malfoy hade bara försökt stoppa sin son från att göra något dumt då hon stängde till ingången till Diagongränden, låste in Tom och Rosmerta och brygde sitt Polyjuice potion.

Rollspelet verkade uppskattat! Så uppskattat att vi borde ha ett snart igen. Kanske nästa sommar?

Inga kommentarer: