torsdag 16 april 2009

Bojkotta Blåkulla - åk med oss till Hogwarts!

Påsken är nu över. Denna hemska tid då sminkade småbarn i blommiga trasor springer runt och skämmer ut alla som vet något om vad en häxa är med sitt godistiggeri. Två dagar innan skärtorsdagen protesterade vi mot dessa så kallade "påskkärringar" och mot den utbredda uppfattningen att häxor åker till Blåkulla. Nej! Riktiga häxor åker förstås till Hogwarts! Något annat vi ville säga var att alla riktiga HP-fans i Uppsala borde gå med i Uppsala Slug Club. Kuppen lyckades då vi fick flera intresseanmälningar till föreningen!

BOJKOTTA BLÅKULLA! ÅK MED OSS TILL HOGWARTS!
MINDRE GODISTIGGERI, MERA TROLLDOM OCH MAGI!

Vårt lilla protesttåg blev mycket uppskattat av folk på gågatan som skrattade och log. Bilarna stannade för att läsa våra skyltar och det blev riktig trafikstockning när en äldre dam missade att det blivit grönt för att hon vinkade och gjorde tummen upp för oss. Vårt budskap fick en ännu större publik då Uppsala Nya Tidning valde att ha oss på en helsida dagen efter och då vi blev intervjuade på skärtorsdagen i Radio Uppland. Lyssna gärna på http://www.sr.se/uppland/. Klicka på "Lyssna igen", på datum (skärtorsdgen), tid (vi pratade från kl. 9.10) och hör våra ljuva stämmor lovprisa Harry Potter-böckerna!

8 kommentarer:

Maria sa...

Åååh, jag är så himla imponerad av er! Vilken proffsig intervju. Ni är bäst. Vi har mycket att lära av er här i Stockholm. :)

Är det förresten möjligt att komma på era tillställningar även om man inte är medlem? Jag tänkte Elevhemsfester och så. :)

Anna F sa...

Ni äger ju! "Det är inte bara en bok!" Så rätt. Jag är också skyldig till att ha skoluniform à la filmerna men de är ju aningens lättare att få tag i. Får fundra på tillverkning av en klädnad.

Cecilia sa...

Vad duktiga ni är! Ni låter väldigt proffsiga! Mycket bra reklam för usc!

Karolina sa...

Som modersmålsförespråkare tycker jag ju inte att svenska häxor och trollkarlar ska åka till Hogwarts utan hellre till en svensk motsvarighet. Det är ju bevisat att man aldrig riktigt kommer tillgodogöra sig en engelsk utbildning som svensktalande.

dracodormi sa...

Tack så mycket! :)

Nu i sommar är det mesta öppet för alla! Kolla kalendariumet och fråga med mail för säkerhets skull om du inte är medlem.

Vi diskuterar nu möjligheten att slopa medlemsavgiften och istället ha evenemangsavgift när det behövs. Det skulle i så fall vara möjligt att skriva upp sig på listan och komma någon fest eller så när man kan, även om man inte bor i Uppsala.

dracodormi sa...

Och ja, Karolina, det måste ju finnas en nordisk motsvarighet till Hogwarts! Minns att jag diskuterat möjlig plats, namn, elevhem osv med någon/några. Var det med dig?

Karolina sa...

Det är mycket möjligt! Jag vill också minnas att jag 2004 var mycket långväga med att skapa syskonen Skarpklos skola i Norrland - djuren var typ uv, lo och älg bl a (det fanns fem totalt).

Simon R sa...

Visst är vi coola!
Jag kom på ett par dagar innan att vi borde skicka ut ett pressmeddelande, så jag slängde ihop ett och skickade. Det var roligt, och gjorde att vi fick en massa medieuppmärksamhet :-)

Visst finns det en nordisk motsvarighet till Hogwarts! Här är den: www.trollkarlsskolan.se