lördag 3 januari 2009

Svenska Harry Potter-fans

Jag har sedan USC hände (och Hogwarts.nu ohände) varit nästan helt omedveten om vad som händer i Sveriges Harry Potter-fandom. Några mumlanden här och där har kommit fram (som basiliskens viskningar från avloppsrören) om konvent, köande och allmän förkovran men mest har jag glatt ägnat mig åt det Harry Potter-utövande som var närmast till hands - vår lilla förening med fika och diskussioner någon gång i månaden, Slytherinkalas (eller andra elevhem som tema, förstås - men som grönt & silver-supporter vet jag ju vad som är viktigast att nämna!) och generellt pysslande med tidning eller pepparkakshus (sist jag var med byggde vi Hagrids stuga).

När jag då får för mig att uppdatera mig på internetfronten hittar jag på lite olika saker. Vanligtvis tar jag en sväng förbi Fenixforum - Hogwarts.nu:s uppföljare - och kikar lite på The Swedish Rowling Fanclub.

Alldeles nyligen hittade jag bloggen Svenska Harry Potter-fans som samlar det mest som händer i den magiska världen, med fokus på Sverige. Bland bloggens taggar finns evenemang, podcasts, recensioner och nyheter, men också wizard rock för den musikintresserade, quidditch för den entusiastiske atleten och den händiga kan kika under kategorin hantverk för att få de bästa tipsen till den stickade halsduken.

2 kommentarer:

dracodormi sa...

Så kul! Såg att de tipsat om oss nu också! Ska titta mer på den sidan senare.

Maria sa...

Vad glad jag blev över att vara omskriven här. Ni har verkligen en grymt snygg sida, för att inte nämna en aktiv förening som jag är avundsjuk på. ;)