fredag 22 april 2016

Gryffindorfest!

Den 16 april hade USC sedvanlig vårfest, i år med tema Gryffindor! Vi klädde oss alla i Gryffindors färger och tog fram våra mest gryffindoriga egenskaper (hur djupt begravna de än låg).

Festen började som vanligt med mingel tills de flesta hade kommit, och sedan hade vi en presentationsrunda och öppnade festen med "There was a magic school". Efter det var det dags för första lasset med mat - fikat!


Alla tittar hit och ler!

När vi proppat i oss scones och kakor så det räckte var det dags att leka lekar. Vi delades in i tre lag som skulle tävla om vilka som var mest gryffindoriga. Lekarna skulle testa vår djärvhet, mod och ridderlighet.
Lek 1 gick ut på att fånga gosedjur i hinkar på huvudet utan att själv träffas (för då dog man). Det var en modern, och lite snällare, tolkning av det gamla magikerspelet Creaothceann. I Creaothceann flög spelarna runt på kvastar med kittlar fastspända på huvudet. Ovanför dem hängde stenar i luften som sedan föll ner över spelarna som då skulle försöka fånga så många som möjligt i kitteln. Dödsantalet var stort, och spelet ansågs av många att vara det bästa testet för manlighet och mod. Creaothceann förbjöds 1726. (Källa: Quidditch through the ages - Kennilworthy Whisp)

Lek 1: Snällare version av Creaothceann

Efter lek 1 så var det dags för middag. Så vi satte oss ner igen och proppade i oss ännu mer god mat. Allt från pajer, till ungsrotsaker, till potatisgratäng, till alla möjliga sorters röror! Efter det var det inte någon som fortfarande var hungrig!

När alla var mätta fortsatte vi med lekarna för att avgöra vilket lag som var mest gryffindorigt.
I lek 2 skulle varje lag sno ett ägg från en sovande drake. Leken kallades "Kittla inte den sovande draken". Det gällde att vara så tyst som möjligt för att inte draken skulle vakna och ta en till fånga = då förlorade man. Om man lyckades ta sig ända fram till draken utan att den vaknade så skulle man kittla den för att få den att släppa ägget. Alla tre lag lyckades faktiskt sno till sig ägget!
I lek tre skulle man vara ridderlig som en ninja. Vi körde alltså ninjaleken som går ut på att man ska slå ut de andras händer. Där gällde det också att vara ärlig och erkänna om man faktiskt blev träffad.

Lek 2: Sno ägget av den sovande draken

När vi korat lag Draconis Caput - smartare än Harry som det mest gryffindoriga laget, var det dags för teateruppvisning av The Slug Theatre!
I år visades pjäsen "Marodörerna - den sanna historien", om marodörerna, av marodörerna, med marodörerna och för marodörerna. Marodörerna ansåg att de har fått ett felaktigt rykte som elaka mobbare eftersom böckerna endast tar upp Snapes minnen av dem, och det är inte representativt! De kräver upprättelse! Så i några återblickar med förklaringar försöker de visa att de faktiskt inte är så hemska som alla tror, och de hade faktiskt bra ursäkter till allt. Det blir inte så lyckat... vilket Remus försökte berätta för dem flera gånger.

Marodörerna berättar för Lily vad de ska göra. Remus försöker få dem att inse att det här är en ytterst dålig idé. James och Sirius lyssnar inte och Peter är bara glad över att få vara med. 

"Men Snivellus, du ska tvätta det med schampot, inte äta det" - Sirius Black, coolast av alla

Dumbledore berättar för Remus och Sirius om när han var ung och kär...
Kvällen avslutades med massa efterrätt med superfina och goda tårtor, allmänt mys och HP-maffia.
Superfin och supergod Gryffindor-tårta av Ingrid

Superfin och supergod butterbeer-tårta av Jenny

En mycket lyckad fest, och vi säger alla bara: "mischeif managed!"Inga kommentarer: