måndag 26 augusti 2013

Hogwartsexpressen avgår den 1 september!

Vi närmar oss terminsstart för Hogwarts och därmed vill vi påminna er om att Hogwartsexpressen - även av mugglare kallad Lennakatten - avgår från Spår 9¾ (10, som är ett smalspår) på Uppsala Centralstation Söndagen den 1 september kl 12.35.
Det kommer synas att något annorlunda händer på perrongen denna dag ;)

Kl 13.07 går vi av i Marielund där vi byggt upp den magiska byn Hogsmeade blandat med inslag från Diagongränden.
Det är fritt att gå runt till olika "affärer", bord med saker att titta på och aktiviteter att prova på. Prova trolldrycker, gå tipspromenad, prova ut en trollstav m.m.
Räkna med att bli både utmanad och underhållen! Självklart kommer det att gå runt karaktärer från böckerna mitt ibland oss!

Detta är ett evenemang som vi har planerat tillsammans med Lennakatten. Det passar alla och har inga åldersgränser eller krav på att ha läst alla böckerna om Harry Potter.
Ta gärna med vänner och familj för att uppleva en magisk eftermiddag!
Och tipsa så många som möjligt så vi kan fylla tåget helt med häxor och trollkarlar!

Fikamöjligheter finns i caféet som dagen till ära blir till Hogsmeades "Tre Kvastar". Turen hem med ångtåg går kl 16.09 men man kan självklart åka tillbaka till Uppsala tidigare eller senare om man vill.

På Lennakattens hemsida finns information samt även biljettpriser.
Här finns ett Facebook-event för turen, med ännu mer information.
Du behöver inte föranmäla dig, det går bra att köpa biljett vid perrongen men kolla in biljettinformationen ovan, det finns många sätt.
Kontanter kan för övrigt vara bra att ha framme i Marielund.

Kom gärna uppklädd i mantel, hatt eller annat som känns magiskt och "pottrigt"! Och varför inte ta med dig en uggla eller något annat magiskt djur! ;)

Det kommer att bli en helt owlsome och magisk dag!


Inga kommentarer: