måndag 20 februari 2012

Månadens rapport

Jaha minsann. Så har vi klarat av några roligheter till sedan sist. Ska vi börja med trolldryckslektionen?

Vi samlades i en lokal i studentområdet på Kantorsgatan den 8/1. Först hade vi ett vanligt föreningsmöte där vi bland annat berättade för varandra vad vi hade för favorittrolldrycker, vare sig de finns med i HP-böckerna eller inte. Felix Felicis, Amortentia och Veritaserum var bland de mest populära. Själv valde jag en trolldryck som kunde skilja ut ogräs från odlade växter, och effektivt döda ogräsen utan att skada de odlade växterna eller andra organismer. Ni som känner mig vet ju om att jag är trädgårdsnörd...
Efter mötet åt vi middag som jag, Jonas, Fredrik, Lina och en kompis till Jonas hade lagat tillsammans. Maten slank ner och ingen dog av den, så det får väl räknas som ett bra resultat.
Sedan började vi duka upp våra trolldrycksingredienser. Det fanns älvtårar, salamanderblod, bezoarer (säkrast så), trollsvett, doxyägg, bläckfiskbläck och mycket annat. Alla fick berätta vad deras trolldrycker skulle ge för effekt innan de började blanda ihop sina drycker. Jag minns inte så många effekter, bara mina egna (en sömnighetsdryck med fördröjd verkan, och en dryck som skulle hålla mig pigg innan det var dags att bli trött) och en dryck som skulle ge drickaren en god smak i munnen.
Roligt var det i alla fall, kanske för att vi inte hade en ilsken professor Snape flåsande i nacken på oss, och ingen blev alltför sjuk av dryckerna heller. Jag blev dock något illamående av en av mina, så helt perfekt blev det inte.
Vi skrev sedan en mycket rörig och invecklad födelsedagsfanfiction om Snape genom att varje person runt bordet bidrog med ett ord i taget. Det figurerade en flickvän, en tårta, en Dumbledore, en Lockhart, en garderob, en flatulerande regnrock (tror jag) och många andra märkliga ting och händelser.
Muffins, leken vittnet och städning klarade vi också av innan kvällen var över.


Den 12/2 hade vi också ett möte med lite extra roligheter runtomkring. Den här gången firade vi alla hjärtans dag i Lockhart-anda ett par dagar i förväg.
Vi höll även denna gång till i lokalen på Kantorsgatan, då vi tyckte att den var ganska bra lämpad för våra behov. Ett sedvanligt möte hölls, med tillhörande berättelser om vilka scener med Lockhart ur böckerna och/eller filmerna vi gillade mest. Mycket roligt kan man ha åt den mannen märkte vi.
En lite ovanlig detalj med mötet var att andra halvan av det hölls mestadels på engelska. Vi har nämligen en ny medlem som är från England, så för hans skull försökte vi så gott vi kunde att diskutera och planera saker och ting på engelska. Bra träning för oss!
Efter själva mötet delade vi upp oss i två lag och hade frågesport om Lockhart. Mitt lag vann!
Gott fika, snabb disk och städning och sedan hemgång.


Men det är inte slut än! I lördags, den 18/2, hade vi filmkväll hemma hos Fredrik. Liksom förra gången såg vi filmer som var proppade med HP-skådisar. Det blev Sweeney Todd, Förnuft och Känsla och The Boat that Rocked/Pirate Radio. Vi räknade till flest HP-skådisar i Förnuft och Känsla, hela sex stycken. Det roligaste var nästan att Fudge och Tjocka Damen var gifta, och att Umbridge var deras dotter...
Fredrik och jag hade bullat upp med en del snacks och dricka, men även besökarna bidrog med en rejäl massa godsaker, så vi hade inte direkt brist på saker att smaska på medan vi tittade. Mat fick folk däremot stå för själva, och det hade de gjort också.
Vi hann tyvärr inte med att se Alice i Underlandet, men tre filmer var ganska lagom, och så kunde vi skicka hem folket med elva-tåget och till och med röja upp där hemma innan det var sovdags. Det var nog skönt att vi inte såg en film till, det hade antagligen bara mosat till våra hjärnor. Men vi får se Alice nästa gång!


I helgen ska vi ha ett första planeringsmöte för att börja spåna om det konvent vi tänker anordna i Uppsala 2013. Det ska bli superspännande! Vi ses där och då!

Over and out. Eller mischief managed.
/Sara Shacklebolt

Inga kommentarer: